درباره آبادان
درباره آبادان بسیار سخن رفته است و این شهر را میتوان یکی از مهمترین شهرهای منطقه جنوب دانست ،چرا که مهمترین پالایشگاه های مهم ایران در این شهر قرار داشته و شرایط استراتژیک خاصی را به این خاطر با خود یدک می کشد .
از سوی دیگر هم مرز بودن با کشور عراق نیز به اهمیت این شهر به دلایل مختلف افزوده است .هر چند تا سال ۱۳۵۵ این شهر جمعیت اول استان خوزستان را به خود اختصاص داده بود، اما از این سال به بعد از لحاظ جمعیتی، آبادان در استان خوزستان در جایگاه دوم قرار دارد .
همان طور که اشاره شد این شهر در استان خوزستان و در جنوب غرب کشور واقع شده است و در تحلیل نام آبادان آن را به معنی ((محلی برای نگهداری از آب)) یاد می کنند .
درباره آبادان
هرچند در تواریخ قدیم از این شهر به آپفادانا نیز یاد شده است .
البته تا سال ۱۳۱۴ شمسی نوشتار اسم این شهر به صورت ((عبادان)) بود که با نظر فرهنگستان ایران به شکل آبادان تغییر یافت .
از آنجایی که این شهر یک منطقه بندری محسوب می شود در تاریخ های گذشته نیز به همین دلیل از رونق خاصی برخوردار بوده است .
با شروع فعالیت های نفتی در این شهر مردم در گروههای مختلف به منظور کار و در جستجوی شغل و زندگی بهتر به این منطقه گسیل شدند. از طرف دیگر کارشناسان متعدد خارجی و داخلی قبل و بعد از انقلاب به این شهر چهرههای مدرنترین را داده بودند .
منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند آبادان را در زمره مناطق آزاد بازرگانی قرار داده و به این سبب تبادلات بیشتر بر رونق زیادتری در این منطقه مشاهده می گردد .
موقعیت جغرافیایی آبادان
طول جغرافیایی این شهر ۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه و عرض جغرافیایی آن ۳۰ درجه و ۲۰ دقیقه می باشد و حدود ۲۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت به خود اختصاص داده است .
تاریخ آبادان
در مقاطع مختلف تاریخی بخشهای به این شهر اختصاص دارد ، برخی آن را جزو بصره می دانستند و برخی آنرا آخرین ده بر کنار دریا .
عده ای معتقد بودند که بنایی از آن شهر منصوب اردشیر است و گروهی مقبره ها به جا مانده را متعلق به خضر و الیاس نبی میدانند . این شهر مانند بسیاری از شهرهای ایران صورت تاریخی زیادی را با افت و خیزهای مختلف به خود دیده است. اما مسلماً مهمترین بخش خاص وقایع در این شهر در جنگ بین ایران و عراق به وجود آمده است .
متاسفانه در جنگ ایران و عراق و در ابتدای جنگ با شدت زیاد حملات عراق به مناطق و این شهر بخش های عمدهای از شهر از بین رفته و تمامی جمعیت آن که در همان سالها نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر برآورد می شده است از این شهر خارج شدند و تعداد محدودی به منظور حفاظت و مقابله در شهر باقی ماندند.
اما به لطف خدا و همت جوانان غیور ایرانی در سال ۱۳۶۰ آبادان از محاصره خارج شده و پس از اتمام جنگ بازسازی به شکل بهتر از گذشته آغاز گردید.
در حال حاضر جمعیت شهر حدود ۳۴۰ هزار نفر می باشد .
دیدنی های آبادان
مانند هر شهر دیگر از کشورمان آبادان نیز دارای مناطق و اماکنی است که دیدن آنها در مسافرت به این شهربه مسافران توصیه می شود .
آرامگاه ارامنه ، مسجد رنگویی ها، سینما نفت ،موزههای آبادان، مقام خضرنبی ،بازارهای سنتی و مدرن آبادان بخشی از نقاطی هستند که در دیدن آنها خالی از لطف نیست .
سوغاتی های آبادان
مانند بسیاری از شهرهای جنوبی کشور خرما اولین و مهمترین سوغات این منطقه است . اما زنان هنرمند آبادانی صنایع دستی های بسیار زیبایی از حصیر و امثالهم میسازند که دل هر بیننده ای را با خود خواهد برد . از سوی دیگر ادویه های مختلف رنگارنگ این شهر نیز از شهرت خاصی برخوردار است . شهرهای مجاور دریا و بندرگاه ها ، ماهی را به عنوان جزیی از سفره خود همیشه خواهند داشت و انواع ماهی های خوراکی سوغات دیگر خوش طعم آبادان تلقی می شود .
آب و هوا
همجواری با صحراهای خشک و گرم این منطقه را تحت تاثیر زیادی قرار داده و خودش نیز از آب و هوای گرم و خشک برخوردار است. درجه حرارت در تابستان بین تیر تا شهریور به ۵۰ درجه نیز میرسد. این منطقه جزو پررطوبت ترین مناطق خوزستان است که در فصول سرد رطوبت های آن تا ۹۰ درصد هم گزارش شده است، اما معمولاً سردی آن در پاییز و زمستان آزاردهنده نیست و هوا بسیار در این فصول معتدل و برای مسافرت یکی از بهترین گزینه ها خواهد بود.
تصاویر زیبایی از آبادان قدیم
درباره آبادان
منبع:مجله راهنمای شهر