سلامت

حل مشکلات ناباروری با شیوه های جدید

برای زوجی که به دلایلی مشگلاتی در امر باروری خود دارند ، داشتن فرزند یک آرزو به نظر میرسد. اما اکنون با پیشرفت علم و استفاده از رحم اجاره ای، بسیاری از زوج ها می توانند فرزندان خود را در آغوش بگیرند. در روش جایگزین زن (مادر جایگزین) جنین زن و شوهری را حمل می کند که به روش معمول قادر به بارداری نیستند. در این روش اسپرم پدر در آزمایشگاه با تخمک مادر بارور می شود و جنین حاصل در رحم زن دیگری که توانایی بچه دار شدن را دارد قرار می گیرد. زن جنین را در رحم خود نگه می دارد و پس از زایمان نوزاد را به والدین تحویل می دهد.

رحم اجاره ای چیست؟

 

دلایل متعددی برای ناباروری در زوجین وجود دارد. عللی مانند تحرک اسپرم یا انسداد لوله ها یا کیفیت پایین تخمک را می توان با درمان هایی مانند IVF، ICSI، IUI یا تخمک های اهدایی درمان کرد. اما گاهی اوقات ناباروری به دلیل از دست دادن رحم یا مشکلات ساختاری در رحم رخ می دهد. در این موارد استفاده از روش های معمول درمان ناباروری کافی نیست

نداشتن رحم یا رحم سالم در زنان یکی از دلایل اصلی ناباروری است. در مواردی که بیمار به دلایل تشریحی و یا مشکلات مختلف قادر به حمل جنین در رحم خود نباشد می توان از رحم اجاره ای استفاده کرد. روش های درمان ناباروری اجازه می دهد تا جنین حاصل از لقاح تخمک مادر و اسپرم پدر به رحم مادر جانشین منتقل شود. در این روش فرزند متولد شده از نظر بیولوژیکی و ژنتیکی متعلق به زوجی است که دارای اسپرم و تخمک هستند و جنین تنها از خون متناوب مادر تغذیه می کند.

در مواردی که زن به دلیل مادرزادی یا بیماری رحم خود را از دست داده باشد یا در ساختار رحم مشکلاتی داشته باشد که لانه گزینی جنین را غیرممکن می کند، رحم جایگزین می تواند به بچه دار شدن کمک کند. در این موارد، تخمک و اسپرم زوج در شرایط آزمایشگاهی بارور می شوند، مانند IVF. جنین های تشکیل شده چند روز بعد برای تکمیل مراحل رشد به رحم یک داوطلب زن دیگر منتقل می شوند. یک نوزاد تازه متولد شده دارای ویژگی های ژنتیکی والدین خود است. مادر جانشین قانوناً موظف است نوزاد را پس از تولد به زوج نابارور تحویل دهد.

رحم اجاره ای

 

در این موارد علاوه بر رحم جایگزین می توان از تخمک یا جنین اهدایی نیز استفاده کرد. تخمک اهدایی در آزمایشگاه با اسپرم مرد بارور می شود و جنین تشکیل شده یا جنین اهدایی به رحم مادر جایگزین منتقل می شود.

درمان ناباروری با جانشین چگونه است؟

 

برای درمان ناباروری با استفاده از رحم جایگزین، ابتدا باید زوجین توسط متخصصین معاینه شوند. متخصص زنان با بررسی سلامت دستگاه تناسلی زنان، ناهنجاری های رحم را ارزیابی می کند و وجود نقایص فیزیولوژیکی در رحم را تأیید می کند. گاهی ممکن است رحم سالم باشد اما بارداری خطراتی برای زن دارد که در این صورت آزمایشات لازم انجام می شود.

گام بعدی این است که متخصص زنان وضعیت هورمون ها و تخمدان ها را بررسی کند تا مشخص کند که آیا مادر قادر به تولید تخمک سالم است یا خیر. در صورت وجود مشکل در تولید تخمک، با تشخیص پزشک از تخمک اهدایی استفاده می شود. علاوه بر زنان، سلامت دستگاه تناسلی مردان نیز توسط متخصص اورولوژی بررسی و ارزیابی می شود.

 

درمان ناباروری با جایگزین

 

در برخی موارد، زوج ها ممکن است بیماری های ژنتیکی داشته باشند که می تواند بر سلامت جنین تأثیر بگذارد. بنابراین در مواردی که جنین متعلق به زوج است، سابقه بیماری های ژنتیکی و احتمال انتقال آن به کودک بررسی می شود و در صورت نیاز از روش PGD برای انتخاب جنین های سالم استفاده می شود.

از طرفی زن جایگزین نیز باید توسط متخصصان معاینه شود. داوطلب باید متاهل، کمتر از ۳۵ سال سن داشته باشد و سابقه بارداری موفقی داشته باشد.

در ابتدا متخصص زنان سابقه سقط جنین، زایمان زودرس، سلامت رحم و مشکلات بارداری مانند فشار خون بالا و دیابت بارداری و آزمایش اعتیاد و عفونت های مقاربتی را ارزیابی می کند.

علاوه بر سلامت دستگاه تناسلی، صاحب erus باید از نظر سلامت قلب و بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون، صرع و غیره که ممکن است بر روند بارداری و زایمان تأثیر بگذارد، بررسی شود.

مهمترین بخش ارزیابی یک داوطلب، مشاوره روانپزشکی و حقوقی است. یک روانپزشک انگیزه فرد را برای انجام این کار بررسی می کند.

 

در نهایت اگر زوج متقاضی و صاحب رحم تمامی مراحل را با تایید متخصصان گذرانده باشند، قراردادهایی را امضا می کنند که موظف به رعایت آن در حین و بعد از درمان هستند.

در مرحله بعد اگر زوجین تخمک و اسپرم سالمی داشته باشند توسط متخصص جمع آوری شده و با هم در آزمایشگاه بارور می شوند. اگر زوجین بنا به دلایلی تخمک یا اسپرم مناسبی نداشته باشند، از تخمک یا جنین اهدایی استفاده می شود. در مرحله بعد، جنین های تشکیل شده یا اهدایی طی عمل جراحی سرپایی به رحم داوطلب منتقل می شود.

چه کسی کاندیدای جانشینی است؟

 

عدم وجود رحم در شرایط مادرزادی یا اکتسابی: برخی از زنان به صورت مادرزادی رحم ندارند. اما برخی از افراد به دلیل بیماری هایی مانند سرطان رحم یا دهانه رحم ، رحم خود را خارج کرده اند.
ساختار غیر طبیعی و نامناسب رحم: گاهی اوقات رحم مادرزادی غیرطبیعی است و به جنین اجازه لانه گزینی نمی دهد. گاهی اوقات به دلیل عفونت، چسبندگی شدید و فیبروم های بزرگ که طی جراحی های مختلف ایجاد شده اند، رحم دیگر برای بارداری مناسب نیست.
شکست مکرر درمان های ناباروری با وجود جنین های مناسب: در برخی موارد ممکن است زوجین پس از چندین بار IVF و ICSI با وجود کیفیت خوب جنین باردار نشوند.

ابتلا به بیماری هایی که باعث بارداری پرخطر می شود: وجود بیماری های زمینه ای مانند نارسایی قلبی پیشرفته، دیابت و نارسایی کلیه در مادر، بارداری را برای او خطرناک می کند. علاوه بر این، برخی از بیماران، مانند بیماران مبتلا به سرطان، نیاز به مصرف داروهایی دارند که می تواند بر سلامت جنین تأثیر بگذارد.

الزامات جایگزین

 

سلامت جسمانی: داوطلب باید از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشد. ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و … که می تواند بر روند بارداری تاثیر بگذارد، می تواند داوطلب را از لیست حذف کند. علاوه بر اعتیاد، مصرف الکل، عفونت های مقاربتی نیز مانع از ادامه این روند توسط داوطلب می شود.
سلامت روان: رحم جایگزین یک موضوع پیچیده روانی است. بنابراین داوطلب باید از نظر سلامت روان، ثبات زناشویی، ثبات شخصیت و بیماری روانی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت عدم تایید سلامت روان، فرد از لیست داوطلبان حذف خواهد شد.
آشنایی کامل با مسائل حقوقی رحم جایگزین: داوطلب باید با تمامی جوانب و مسائل حقوقی این کار آشنا باشد و کلیه قراردادهای لازم را مطالعه و تایید کند. یکی از مهمترین مسائل حقوقی در رحم جایگزین، تحویل نوزاد به والدین پس از تولد است.

چه عواملی بر موفقیت یک رحم جایگزین تأثیر می گذارد؟

 

موفقیت یک روش جایگزین رحم بیش از هر چیز به کیفیت تخمک بستگی دارد. بنابراین سن فردی که از او تخمک گرفته می شود در موفقیت این روش بسیار موثر است..

علاوه بر این، سلامت رحم جایگزین برای موفقیت بارداری بسیار مهم است. به همین دلیل داشتن سابقه بارداری موفق یکی از شرایط انتخاب فرد مناسب به عنوان مادر جایگزین است. یکی دیگر از عواملی که می تواند در موفقیت یک رحم جایگزین موثر باشد، مهارت مرکز درمان و پزشک متخصص است.

 رحم جایگزین در ایران

 

ایران یکی از کشورهای پیشرو در درمان ناباروری است. مراکز درمان ناباروری در ایران همواره از روش های درمانی به روز و پیشرفته برای درمان ناباروری استفاده می کنند. رحم اجاره ای در ایران نیز یکی از روش های درمان ناباروری است که به صورت قانونی به زوج های واجد شرایط در ایران ارائه می شود.

با توجه به اینکه استفاده از رحم اجاره ای در برخی کشورها قانونی نیست، بسیاری از زوج های نابارور برای دریافت این خدمات به کشورهای دیگر سفر می کنند. از سوی دیگر، هزینه درمان ناباروری با استفاده از رحم جایگزین در بسیاری از کشورها بالاست. بنابراین انتخاب مقصد درمانی مناسب برای بسیاری از زوج ها کار آسانی نیست.

ارائه خدمات رحم اجاره ای در مراکز پیشرفته باروری ایران، زیر نظر پزشکان مجرب و ماهر و با هزینه های مقرون به صرفه باعث شده است که ایران همواره مورد توجه بسیاری از زوج های نابارور متقاضی رحم جایگزین باشد.

رحم جایگزین در ایران با رعایت کلیه اصول و استانداردها ارائه می شود. به این صورت که داوطلب از بین افرادی که سابقه بارداری موفقی دارند انتخاب شده و پس از انجام آزمایشات مختلف و اطمینان از سلامت جسمی و روحی، برای آگاهی از تعهدات و وظایف خود به صورت قانونی مشاوره می شود. در نهایت قراردادی بین زوج نابارور و فرد دارای رحم منعقد می شود. در این قرارداد، داوطلب متعهد می شود که از جنین به خوبی مراقبت کند و نوزاد را پس از تولد به والدینش تحویل دهد. از طرفی زوج نابارور نیز متعهد به پرداخت دستمزد مجرد می شوند.

آیا رحم جایگزین در ایران قانونی است؟

 

بله، رحم اجاره ای در ایران برای زوج های خارجی و زوج های ایرانی قانونی است. رحم اجاره ای در ایران یکی از راه های درمان ناباروری است که به صورت قانونی به زوج های واجد شرایط ارائه می شود.

خوشبختانه یکی از مراکزی که کارنامه قوی و پروندهای موفقی در این خصوص داشته است ، مرکز تخمک اهدایی و رحم جایگزین و جنین اهدایی بخشنده ، میباشد که شما میتوانید در لینک زیر اطلاعات بیشتری درباره این مرکز کسب نموده و در صورت نیاز با آنها تماس حاصل فرمائید.

تماس با مرکز تخمک اهدایی و رحم جایگزین و جنین اهدایی بخشنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 5 =

دکمه بازگشت به بالا